viernes, 14 de octubre de 2011

In spite of all the rain we have had, a lot of customers visited the market last week. Thanks to all of you who ventured out in the bad weather. We are trying to rearrange the use of space to make it easier for the customers to do their shopping.
New seller this week: Alan Rodriguez, with fresh coconut water and yucca, next week he will also be able to offer pejibyes and heart of palm.
Buena Tierra Cafeteria stand offers Dandelion green sauce, almond hummus, pesto and organic wine.
A pesar de las lluvias llegaron bastantes personas a la feria esta semana. Gracias a todas quienes nos visiten.
Habia un nuevo vendedor esta semana, con agua pipa y yuca. La próxima semana trae pejibyes y palmito también.
La mesa de la Cafeteria Buena Tierra ofrece salsa de diente de leon, hummus de almendra y vino organico.
Si no la conoce todavía venga a la feria orgánica de Escazu a ver la variedad de productos deliciosos en venta.

sábado, 1 de octubre de 2011

market news

Thanks to all our customers, old and new for helping make this market an enjoyable event. We again had a good selection of produce left until the end of the market, so you can avoid the queue and come later to buy your fresh veggies. Good news is that we now have a steady supply of organic kale, a green leafy from the cabbage family rich in antioxidants and minerals and vitamins which can help prevent cancer and lower cholesterol amongst other health benefits. It can be steamed, marinated for salads or tossed in olive oil and baked in the oven to make delicious,crispy kale chips. Another herb I would like to share with you is dandelion, this leaf is somewhat bitter but can be mixed in salads, it is third richest food source for vitamin A, it also provides calcium, potassium, and the B . It has excellent detoxifying properties, for cleansing the liver, improving gastrointestinal health, and an excellent tonic for the blood. I blend it in the food processor with garlic olive oil, arugula and parsley to make a pesto type sauce for pastas, spreading on bread or serving with brown rice. Look out for it at the market.
Our cafeteria Buena Tierra will have a stand at the market offering, its organic pesto, salsa banetto (with parsley and anchovies) dandelion sauce, and organic wine, so stop by and try our products!

viernes, 30 de septiembre de 2011

Market news

Gracias a todos nuestros clientes fieles y a los nuevos que nos visitan! La feria esta semana estuvo llena de productos, y había bastante selección hasta el ultimo. Hay dos productos nuevos que son de mucho interés. El primero es col rizada (kale): unas hojas de color verde oscuro muy ricas en antioxidantes y con muchas vitaminas y minerales que ayudan a prevenir el cáncer. Se puede preparar al vapor, en ensalada remojada en limón o con esta receta deliciosa: lavar las hojas y secar bien, quitar los tallos y picar en pedazos no muy pequeños. Bañarlos con un poco de aceite oliva y poner en el horno a 180 grados por unos 20 minutos. Rocíar con un poco de sal marina y listo, ya tiene unas chips verdes deliciosas y saludables.
También tenemos diente de león, otra hoja rica en vitamina K y A, un poco amarga pero puede añadirse a las ensaladas y arroces o preparar una salsa rica en el procesador con ajo, aceite de oliva, diente de león, arugula y perejil, para untar al pan o condimentar pastas en lugar del pesto.

viernes, 16 de septiembre de 2011

Market News

Saludos!! Esta semana pedimos mas verduras y había una buena selección hasta el final de la feria. Vamos a traer la misma cantidad la próxima semana, entonces si quieren evitar la fila de las 8am vengan un poco mas tarde, esperamos que va a haber suficiente para todos.

Greetings!
This week at the market we ordered a lot more produce and there was a good selection until the end of the market. We will do the same next week, so if you want to avoid the 8am rush come a bit later, there should be enough for everyone.

jueves, 8 de septiembre de 2011

Escazu Organic Market news

Last week's market saw a lot of new faces, thanks to all those who visit us. Next Wednesday we will order more produce to try and keep up with demand. Some of our newer products are endamame(soy beans), kale and oyster mushrooms. We also have more stands selling wide variety of foods, from fruit leather and raw food crackers, to mini aubergine, tamales, platano and frozen coconut milk.

viernes, 10 de julio de 2009

La Feria Orgánica de Escazú se va de vacaciones!

Hola queridos amigos,
quiero informar a todos los que se quedarán en la ciudad la semana entrante, que la Feria Orgánica no se tendrá el próximo Miércoles 15 de Julio.
Estaremos de vuelta con el mismo horario el Miércoles que sigue, 22 de julio.

Recuerden que nuestra Cafetería Buena Tierra estará abierta toda la semana:
Lun-Jue: 8:00am - 5:00pm
Vie: 8:00am - 6:00pm
Sab: 9:00am - 2:00pm

¡Los esperamos!

Escazú Organic Market goes on holidays next Wednesday!

Hi dear friends,
I want to inform all those of you that are going to stay in town this coming week, that our organic market won't take place next Wednesday July 15. Will be back with our normal schedule on Wednesday July 22.

Don't forget that our Coffee Shop Buena Tierra will be open the entire week:
Mon-Thu: 8:00am - 5:00pm
Fri: 8:00am - 6:00pm
Sat: 9:00am - 2:00pm
See you there!!