sábado, 1 de octubre de 2011

market news

Thanks to all our customers, old and new for helping make this market an enjoyable event. We again had a good selection of produce left until the end of the market, so you can avoid the queue and come later to buy your fresh veggies. Good news is that we now have a steady supply of organic kale, a green leafy from the cabbage family rich in antioxidants and minerals and vitamins which can help prevent cancer and lower cholesterol amongst other health benefits. It can be steamed, marinated for salads or tossed in olive oil and baked in the oven to make delicious,crispy kale chips. Another herb I would like to share with you is dandelion, this leaf is somewhat bitter but can be mixed in salads, it is third richest food source for vitamin A, it also provides calcium, potassium, and the B . It has excellent detoxifying properties, for cleansing the liver, improving gastrointestinal health, and an excellent tonic for the blood. I blend it in the food processor with garlic olive oil, arugula and parsley to make a pesto type sauce for pastas, spreading on bread or serving with brown rice. Look out for it at the market.
Our cafeteria Buena Tierra will have a stand at the market offering, its organic pesto, salsa banetto (with parsley and anchovies) dandelion sauce, and organic wine, so stop by and try our products!

viernes, 30 de septiembre de 2011

Market news

Gracias a todos nuestros clientes fieles y a los nuevos que nos visitan! La feria esta semana estuvo llena de productos, y había bastante selección hasta el ultimo. Hay dos productos nuevos que son de mucho interés. El primero es col rizada (kale): unas hojas de color verde oscuro muy ricas en antioxidantes y con muchas vitaminas y minerales que ayudan a prevenir el cáncer. Se puede preparar al vapor, en ensalada remojada en limón o con esta receta deliciosa: lavar las hojas y secar bien, quitar los tallos y picar en pedazos no muy pequeños. Bañarlos con un poco de aceite oliva y poner en el horno a 180 grados por unos 20 minutos. Rocíar con un poco de sal marina y listo, ya tiene unas chips verdes deliciosas y saludables.
También tenemos diente de león, otra hoja rica en vitamina K y A, un poco amarga pero puede añadirse a las ensaladas y arroces o preparar una salsa rica en el procesador con ajo, aceite de oliva, diente de león, arugula y perejil, para untar al pan o condimentar pastas en lugar del pesto.